Въздигам себе си на кръст
да се низвергна, унижа,
самонакажа и пречупя...
И милост аз от теб, от тях
не искам и не ми е нужна -
от себе си пощада искам да получа,
да се възродя, като се нараня,
за всички сълзи, бесове и вопли,
нощите и дните ми изгризали кат
плъхове-предатели, маскирани на феи.
Тръните на розите, увехнали, но нецъфтели,
постеля да са за душата ми навехната,
воят на койоти нека е приспивната ми песен,
сълзите рубинени изстисквам от сърцето -
нека да са сладост те едничка за небцето,
нокти ще забия във очите си лъжливи -
нека изтекат със спомени все още живи,
бялото в душата ще почерня със магия
и всички недокоснати мечти ще пия -
докле разсъдъка замътен не избистря,
за да мога себе си от тебе да пречистя
и тогава кръста на живота ще въздигна,
на колене пред себе си ще падна,
ще си простя, ще хваля Бога, че съм жива
и после истински докрай ще съм щастлива...
© Мария Магдалена Все права защищены