Напоследък изгаря ме страстта!
Страст, свързана с една мечта.
Но тя не е за кола, богатство, слава, а е обикновена,
някак земна и реална.
Една мечта, комбинация от няколко неща!
Вечерта да направя трийсет вида ястия.
Да измия от чашите праха.
Да аранжирам стотици свещи и най-прекрасните цветя.
Да изостря сетива на заглушена светлина.
Да усещам аромати от екзотични краища на света.
Да чувам нежен фон у дома. Да прецизирам и най-малките неща.
Да направя кафе и закуска на сутринта.
Да! Това би ми донесло радостта!
Но като се замисля!
Важна е само тя!
Моята мечта!
© Красимир Цуцов Все права защищены