Разбрах, че питал за мен,
да му стана жена
и че искал от мен
и любов, и война...
Тъй, че мракът от мен
пожела и страстта...
Той ревнува - през ден
аз танцувам с лъжа...
Той ревнува - видял,
че поглеждам страха...
Той ревнува - разбрал,
че говоря с греха...
Побеснява... следи...
Мракът иска любов...
Мракът има мечти
и ги търси със зов...
Той ме иска така,
със любов ме гори,
а пък тази любов
ме убива в зори...
© Катерина Баева Все права защищены