13 сент. 2014 г., 20:37

Мравчови мечти 

  Поэзия » Для детей
510 0 14

Мравчо - черен сладуран
от мравуняка голям,
тайно стегна днес багажа
без да пита мама даже.
Бе решил си тоз` младеж,
с ум тъй бистър, пък и свеж,
сам света да опознае,
стига толкова играл е. 
Цяла нощ Мравун не спа
и рисува си мечта,
как е славен капитан,
той на кораб бял, голям.
как ще пори с чест вълните,
ще се води по звездите,
ще открие пръв земя,
недостъпна до сега.
Като същи Магелан,
морски лъв ще е голям,
много островни страни,
мравчо смел ще покори...

Рече той и на мига
грабна тежката торба.
"Бързо бягай!" - той си каза-
и краче навън показа.
Но, не щеш ли за беда,
капка капна на носа,
дъжд навън бе завалял,
хем студен, хем с локви кал.
Що ли стана, ха познайте
и пред себе си признайте...
Мравчо сбъдна ли мечтата,
щом се плаши от водата.

© Таня Мезева Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??