Да правя ли пак груби сметки,
събирайки, изваждайки - не знам.
Аз гледам пак натокани кокетки -
богати, а в главата - грам.
Щом видят някой чичко преуспял,
веднага са готови те на всичко.
Те казват си -"Джипът за мен е спрян,
ще се повозя само за мъничко!"
Но влизат вътре и - уви,
харесва им, остават за по-дълго.
Та кой не се привлича от пари?
С такива чичковци навън е пълно.
Не влизат само в скъпата кола,
а след това и във апартамента.
Коя е тази? Може би жена,
изгубила достойнство на момента.
Пари бижута има много,
и скъпи рокли, чанти, грим.
Но чичкото щом викне строго,
той става не-любим.
Пред хората когато се покажат,
тя трябва да е мила, да е най.
Със думи те дори да я накажат,
не трябва да показва чувства -
знай!
В играчка тя превръща се внезапно,
каквото каже той - това е !
И себе си да върне тя - обратно,
е твърде късно, може би го знае.
Любов започва да ù липсва, ласки,
кокетката избухва във сълзи.
И бързо падат всички маски,
истината проличава и боли.
Тя иска да си тръгне. Не, не може!
Тя трябва да стои и да търпи.
И всичкото това. О, мили Боже!
И всичкото за пустите пари ...
© Незнайна Все права защищены