9 сент. 2008 г., 09:09  

Музика в пространството 

  Поэзия » Любовная
545 0 6



         "Страхувам се, че ще почнат
                  да ни одумват, да ни свързват
                  с Орфей и Евридика."
                           (от писмо)


Ще избягам от тебе, Певецо.
Чак в Тилилейски гори ще се скрия.
А ти ще ме търсиш!
С птиците и сърните ще ме търсиш
по пътища, отрупани от сняг.
Лицето ти ще брулят ветрове
и вихри ще те спъват...
Приятелите ти ще искат да те водят -
вакханки, с еротични танци, да те омагьосат,
но пленен от огнена Любов
към твойта Евридика ще летиш.

Защо на арфата ти струните мълчат?
Запей, Певецо!

На Любовта усмивката е бяла!...

© Латинка-Златна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??