12 июн. 2018 г., 23:21  

Мълчанието на мравките 

  Поэзия » Другая
589 3 2

Денят ни разтребва отколешни ласки,

и черга с условности слага пред нас.

Пътека за мравки – унили, безгласни,

обвити в мълчание, пласт подир пласт.

 

През сложния възел на скъсани нишки

тъчем безразличие с двоен аршин.

Допрени привидно, а иначе скришом

напредваме с крачки, но все по един.

 

Измисляме роля, удобна за всеки,

в спектакъл, навярно добре изигран.

Разделя ни близост – по обща пътека

напомняме мравки в самотен керван.

 

Спестените думи си крием в хастара

на обич износена, с везан илик.

Преструвките мъничко сякаш ни парят,

но ние си вярваме още... Дали?

© Петя Павлова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??