Мълчи поне сега, сърце
Не искам нищо, само свойта тишина
и млъкнало сърце - несбъднати копнежи,
и погледи, замислени във свойта висина,
излишни станаха – безсмислени пълнежи.
Не искам нищо, само свойта тишина.
Не искайте със никого сега да я деля.
Ще стана тихо, много тихо пак на ранина
и своето кафе със самота ще споделя.
А нощем, щом отправя в тъмното небе
блуждаещо безпомощния поглед на дете,
не искам нищо, само малко тишина.
Но мълчи сега, мълчи поне сега, сърце.
ЕТ МАЧИБО 2010
© ЕТ МАЧИБО ЕДИНАКА Все права защищены