30 апр. 2009 г., 00:05

Мъст 

  Поэзия » Любовная
867 0 1

 МЪСТ

 

За кой ли път се влюбвам и разлюбвам?

Измъчвам се от ревност и от гняв.

В мечтите си най-страшно те погубвам,

заклевам те без глас, че не си прав.

 

Къде сгреших? Не, грешката е твоя -

запали ти в сърцето ми пожар,

на мислите ми наруши покоя

с един копнеж, като земята стар.

 

И днес, когато вече съжаляваш,

когато се оттегляш мълчешком,

молбите си и клетвите забравяш

и криеш се от мен във своя дом,

помни: че си свободен, е измама.

Не хвърляй върху спомените пръст.

 

Когато се оглеждаш и ме няма,

аз в теб ще съм - и туй е мойта мъст.

© Цвеке Шарено Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??