За България до сетен дъх милееше ти
и сбъднаха се твоите мечти –
през робството народът се събуди
и тиранската власт пропъди.
На свободата ярката звезда
озари българина и в ликуване, и в беда.
Че не я доживя ни е жал,
но винаги ще бъдеш наш идеал.
© Георги Все права защищены