17 июн. 2008 г., 22:11

На Г. Г.1 

  Поэзия » Философская
558 0 3
Всяка логика нова крещи,
че този човек не обича.
Има различни, абсурдни мечти,
сам, че човек е отрича.

Но, нали затова човек е създаден -
напред да върви неизменно,
на своя копнеж да бъде отдаден,
да търси състояние съвършено.

И ако с този прогрес сам се отрича
сякаш, че не е нормален,
но не иска на другите той да прилича,
защото човекът не е идеален!

Съден, отхвърлян ще бъде от всички
за своята кауза красива.
Ще бяга от всички човешки привички
напред за съдбата щастлива.

И нека той бяга от тази природа,
щом свободата му тя е отнела,
да бяга от тази измамна изгода,
която слабостта е приела!

© Ива Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??