10 мая 2017 г., 13:49

На жена ми 

  Поэзия » Любовная, Строгие формы
1276 3 4

6 На жена ми
/сонет/ 

 

При тебе свих крила, любима.
Завинаги при тебе спрях!
За чувствата неповторими,
аз цял живот цветя ти брах!

 

Най-свидна ти за мен остана
и най-добрият ми другар!
Мой спътник верен, сладка рана
ти цял живот си моят чар!

 

Такава ти за мен остана.
В прегръдките ти побелях!
За мен си моята "осанна",
със теб щастливо остарях!

 

Ти смисъл бе на мойте дни
О, и такава остани!

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??