---------
Благодаря ти!
Много ти благодаря
за будните ти нощи край леглото ми!
В очите ти искрата бе заря
и гонеше далеч от мене злото.
Благодаря ти за вълшебните слова,
които ме церяха от неволи!
Топлата ти майчина ръка
и днес със тихи ласки ми говори...
Колко болка е недоизплакана
на малкото ти, нежно рамо!
Всяка изповед и всяко чакане
имаха за име твойто, МАМО!
Прости за думите ти и сълзите,
които не успях да разбера...
Това е грешка, чак сега открита,
и я повтаря мойта дъщеря!
--------------Честит рожден ден, мамо! Обичам те!
© Станислава Все права защищены