19 июн. 2016 г., 12:25

На пейката 

  Поэзия » Пейзажная, Другая
489 0 6

На пейката седнаха двама,
на пейката - под стария дъб,
създаде се там мелодрама,
и обърнаха намръщено гръб.

 

 

На пейката, след ливадата цветна,
мъжът - склонил глава лениво,
а дамата - с шапка кокетна,
го слуша с лицето звънливо.

 

 

Липата ги гледа с усмивка,
и клоните се люшнаха бавно,
и взеха си двама почивка,
а небето ги гледаше жално.

© Любослава Пиринкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??