27 июн. 2016 г., 17:53  

На сигурно място 

  Поэзия » Любовная
298 1 3

НА СИГУРНО МЯСТО 


Р. Чакърова


Плачът на тревата досадно хрипти
под първите слънчеви ласки.
И пулсът на охлюви гръмко тупти
на утрото в синия крясък...


Една пеперуда със куци криле
се бори за сетния полет,
а облак намръщен жестоко отне
мечтата ù крехка за пролет.


Погребваха червеи личинки смях
под корени, жадни за ласки.
В стеблата, проточили шии над тях,
животът полека угасваше...


Парче тишина се превърна в лъчи
и падаща птица извика.
А аз се събуждам без твойте очи...
И почвам с деня си да свиквам...


И тази сълзливост, разпръскваща тлен
по цялата жалка планета,
сега се прибира на топло у мен...
На сигурно място - в сърцето...

 


Лондон 16/01/2016'... 11:01

© Rositsa Chakarova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??