29 июл. 2007 г., 15:37

на тангото обрекла душата си 

  Поэзия
622 0 6
Погледни във очите ми, тихи жарави,
заровени в пепел от време и думи...
още тлее  тангото с последните стъпки,
разпалвани от влюбеност в  сълзи.
Погледни във душата ми, песен от есен,
как откъсва последните жълти листа...
още плачат във нея последните жерави,
ненамерили подслон и крила...
Не поглеждай в сърцето, там е пустиня,
подарих ти оазис за живот, с любовта...
Не запазих за себе си капчица даже,
във миражи след тебе разпалвам жарта.
И сънувам струйки пъстри от спомени,
потекли под нозете ми диви реки,
и на тангото  обрекла душата си,
паля  залези със  огнени стъпки.

© Евгения Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??