11 нояб. 2009 г., 09:02

На темето на комара 

  Поэзия » Другая
401 0 2

Застанах в центъра

- зрънце от ин

във истина от бяла светлина

на янг-а.


Усетих силата -
не знам си колко пъти
земно же
ме прикова,
почти ме смачка.
Като че слон
ми стъпи на гърдите.
Не!
Като че ли
потънаха нозете ми в поле
аморфна маса
изначалност.


Превърнах се на топче
със размер главата на комар.

Горещо бе.
И гладко.

А болката
попарваше,
попарваше,
попарваше без жал.
И плаках.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??