26 янв. 2010 г., 11:28  

На Златното момче 

  Поэзия » Другая
436 0 1

Като дойде скритото желание -
                   да не ме събуждаш!

Като дойдат похотта и сексът -
                   да не ме събуждаш!

И любовната въздишка като дойде -
                   да не ме събуждаш!

На приятелството щедростта като дойде -
                    да не ме събуждаш!

Искам да изчакаш цялата река
да запени бреговете си!
Да се слеят мънички дъги
в небосводите просветващи
и една-единствена дъга

да ни стегне в обръч!
Чак тогава протегни ръце

с обич да ме водиш!

© Павлина Гатева Все права защищены

Публикувано във

в. Уикенд 14-20 октомври 2017

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??