Надежда за живот
Счупени парчета живот.
Времето боли от безверие.
От мизерия, отчаяние и упреци.
Пропукани илюзии гризат очаквания
бездомни. Болка. Преглътнати рани,
измълчани мисли и думи боси
се гонят в зашлевената тишина.
Съдбата подрежда истини и животи.
Тогава едничка пътечка
става надеждата. Събери се,
обичай и продължи смело напред.
Капнала сълза, прошепнат стих
и две ръце, нежни и сбъднати,
които сила и любов ти дават.
© Ванко Николов (Starkmaster ®vn)
© Ванко Николов Все права защищены