30 янв. 2024 г., 16:18

Надежда за светъл ден 

  Поэзия » Другая
113 0 1

Едно жълтурче как е оцеляло
закътано до корен на  дърво.
От ледената зима пожълтяло –
завих го аз със пликче от найлон.

 

Тя, зимата студена, ни пързаля
и щем – не щем пристъпваме по лед.
А вятърът навява сняг и пари –
пързалките в живота са навред.

 

Реклами за кънките само няма
да полетим в сънуван слънчев свят.
Или пък нека други се пързалят,
но чисти светъл ден да сътворят.

 

© Ани Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??