Когато искаш да си с някой,
А той не дава пет пари за теб,
Стани и продължи да крачиш,
Вдигни глава и погледни напред.
Когато искаш да обгърнеш неговия свят,
А той обсипва те с обиди и те гони,
Обърни се и не спирай да вървиш нататък,
Към своя свят във твоята душа.
Ще минат дни и нощи в сълзи и тъга,
Ще търсиш изхода във тишината тъмна,
И нявга ще проблесне светлина,
Която ще покаже смисъла във пътя.
Недей се спира в спомени красиви,
С човека който бил си миг дори,
Прелива в теб отново с всичка сила,
Тъгата по изгубени мечти.
Мълчи, тъгувай, остани със себе си,
Открий дълбоко истина една,
Че смисъла в живота е да продължиш,
Да крачиш смело със усмихната душа.
А нявга болката ще бъде просто спомен,
С усмивка ще приемаш миналите дни,
Човек по който жадно си бленувал,
Ще бъде прах в съзнанието ти.
03.02.2021
© Мартин Аргиров Все права защищены