4.02.2021 г., 9:58 ч.

Надеждно (На И.) 

  Поезия
222 0 0

Когато искаш да си с някой,

А той не дава пет пари за теб,

Стани и продължи да крачиш,

Вдигни глава и погледни напред.

 

Когато искаш да обгърнеш неговия свят,

А той обсипва те с обиди и те гони,

Обърни се и не спирай да вървиш нататък,

Към своя свят във твоята душа.

 

Ще минат дни и нощи в сълзи и тъга,

Ще търсиш изхода във тишината тъмна,

И нявга ще проблесне светлина,

Която ще покаже смисъла във пътя.

 

Недей се спира в спомени красиви,

С човека който бил си миг дори,

Прелива в теб отново с всичка сила,

Тъгата по изгубени мечти.

 

Мълчи, тъгувай, остани със себе си,

Открий дълбоко истина една,

Че смисъла в живота е да продължиш,

Да крачиш смело със усмихната душа.

 

А нявга болката ще бъде просто спомен,

С усмивка ще приемаш миналите дни,

Човек по който жадно си бленувал,

Ще бъде прах в съзнанието ти.

 

03.02.2021

© Мартин Аргиров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??