Завърнах се, Приятели! За малко
И пак ще ви оставя... Колко жалко!
Но тайно пак ще ви наблюдавам
И от далеч ще ви се възхищавам.
Със удоволствие и радост ви чета -
Усмихвам се или проронвам някоя сълза.
Макар и анонимно, все съм сред вас,
Ако успея да изляза и за половин час.
Така се чувствам удовлетворена -
Лежа в леглото кротка и смирена.
Понасям стоически консулти безчет
И манипулацииите – всички по ред.
А сутринта съм забравила за кризите
На санитарките и сестрите за капризите.
Към клуба бързам по пижама да се понеса
И в сайта с откровенията ви да се потопя.
Когато съм за малко в моят дом сега
Спокойно, без да бързам мога да чета.
Поезията, Приятели, е толкова красива!
Чета ли ви, то значи, че съм жива!
© Нели Все права защищены