13 мар. 2008 г., 09:50

Най-красивата лъжа 

  Поэзия
721 0 4
 

 

 

         Най-красивата лъжа

 

 

Не можа ли да намериш стол в сърцето ти,

да седна, да отдъхна.

От толкова измислици изваян бе светът ти,

че и ти превърна се в лъжа.

 

Не можа да видиш как на колене в църковен храм

аз влизах, и ходех с восъчни ръце.

Понеже вярвах, че смъртта наистина те иска.

А ти си бил с една от многото, опитали

чаршафите на твойтa спалня.

 

Не можа ли да си спомниш черните вади,

по лицето, което докосваше с

най-неверните устни.

 

Бях влюбена в мираж ,

целувах мъж, без той да съществува.

© Мария Чонова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??