24 апр. 2008 г., 15:16

Наказана 

  Поэзия » Любовная
714 0 1

 

НАКАЗАНА

Знаеш ли, прегръщаш мъртво тяло.

Тихо сърце, няма душа.

Не усещаш ли как дълго е изстивало?

Безчувствено, сиво като скала.

 


Ако търсиш любовта, върви си!

Мъртвите не обичат без сърца.

А неговото се е пръснало вече,

не можеш го събра.

 


Не гали демона с бели крила,

не знаеш каква майка го е родила.

Да беше жив, не би познал

твойте сияния, твоята сила.

 


Защо го обичаш – той те предаде!

Отне ти най-скъпото, лиши те от душа.

Открадна я, отнесе я със себе си долу.

И ти ли желаеш да счупиш крила?

 


Върви си, пазителке чиста и добра!

Вътре във теб няма място за демон.

Тръгвай си, наказана си и без това

да се скиташ и луташ по тази земя.

© Габи Кожухарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • всичко започва с любов и
    белият лист в ръка...
    браво Габи !
Предложения
: ??:??