29 янв. 2017 г., 15:26

Нали бе глух – как чу ридаеща камбана 

  Поэзия » Другая
1185 8 18

Нали бе глух – как чу ридаеща камбана

 

…А ти не беше се обаждал

и бе мълчал, тъй както аз.

Сега – тъй тъжен и брадясал,

представям си, седиш у вас.

 

А всеки другия бе уверявал,

че и смъртта си даже, би му известил,

а ти, ръка за хляба си протягал,

приятелю, днес би ли ми простил?!

 

…Брате, за глада не се разказва –

нейде... някой…залък ще откъсне.

Кога сърцето се от студ сковава –

приятелят ти, в пулса ще се вмъкне...

 

и душата му, ако (макар и лято)

вледени се, и тъгата там се застоява;

спомни птици две, летели в ято…

знай – едната птица, друга призовава.

 

Дойде!...Прощавай – в мене е студено…

Нали бе глух, как чу ридаеща камбана?!

Казваш - вън е заледено..,

а как е топло, когато мръзнат Двама!

 

Ренета Първанова

© Ренета Първанова Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Кюлче Приятелство »

8 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??