10 авг. 2008 г., 10:47

Нали ме знаеш 

  Поэзия » Другая
612 0 6

О, моля ! Отново ли ще се повтаря тоя цирк!

Недей, за Бога! Вече няма смисъл.

Остави ме. Не можеш да ме спреш.

Знаеш, че може да бъде по- лошо.

 

Не искам да говоря повече. Затуй мълча.

Достатъчно преглъщах думи тежки.

Отрових се от тях... Присядаха ми,

като да бяха плесенясъл хляб.

 

И гърлото ми режеха като с ножове...

 

Не искам с теб сега да спорим.

Няма нужда. Не казвай, че го правя на инат.

Нали ме знаеш -мога и да бъда силна.

Много силна... Тогава ... нека друга да прощава.

 

Ще превъзмогна собственото „Аз".

 

Не ми се чака. Времето изтича...

До тук - уж бяхме двама, а пък -  все сама.

Когато трябваше да се решава,

прехвърляше ми топката, със пас.

 

След днес - дори сама да тръгна,

пак ще се изправя.

 

...

Какво?! Да си играем на любов?

Та тя била ли е? Или...

Какво е всъщност твоето обяснение?

Обичал си ме значи? А нима?!

© Нели Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Абе Нелка, я един шут отзад и... на коня!
  • Стават грешки-спокойно!!!
  • Просто свободна!!!!
  • "Нали ме знаеш -мога и да бъда силна.

    Много силна... Тогава ... нека друга да прощава."

    Във слабите ръце когато силата
    секирата на справедливостта размаха.
    Не може вече никой да я спре.
    Защото във сърцето вече е отсякла...

    Браво!!!Оригинален стих!
  • Е, сега трябва да ти е олекнало Прегръдки и усмивки!!!
  • Много оригинално хрумване... хареса ми
Предложения
: ??:??