Каква е тази градска напаст.
Днес всички тичат към града...
Надяват се, че там ще лапат,
и ще живеят на ръба!
За селото не щат да чуят.
Там слънцето ги най-пече!
Не щат цървули да обуят,
деня им в труд да протече...
И всички искат да хитруват...
Хайлазлъка ги влече.
И търсят с някой да раздуват,
по-лесно как да се краде!
Натикани са във куптори,
или във цигански гета,
а селото с широки двори,
очаква своите чеда!
Там чакат някой да се грижи.
Да храни детските гърла.
И соцпрограмите се грижат,
да мрат отколешни села!
И туй Европа го закриля...
Но напастта не е при тях!
Катуните ни връща с сила,
и чисти своята земя!
Аман от глупави съвети,
не щеме техния акъл!
За наша сметка те са взети,
и често смисъла е зъл!
22.07.2014г. Драгойново
© Христо Славов Все права защищены