Вихър емоции в "Родилно"-то валсира.
Сестричките са смутено разсеяни.
От твоята диагноза е всеки шокиран:
- Вашето сърце, извинете, е бременно!
Три рожбици! Три момиченца-арки!
А ти си вече в деветия, зная...
Носиш Люба и Надя и Вярка
и политнал е таткото в Рая!
Докторът ме посреща с усмивка:
- Първи случай в моята практика...
Ти си щастливец и тя е щастливка!
Ще разтопите, даже, и Арктика!
Леда на невярващите, хладината на нечакащите!
На необичащите топлина ще дарите!
През броните им празнодъвчещи и зъботракащи,
светлина от звезди ще проникне!
Чуйте вятъра! Приказка носи.
В късна есен врата не затваряйте,
щом при вас дошли са на гости
нашите Любов, Надежда и Вяра!
© Красимир Дяков Все права защищены