художник Илиана Димитрова
С цикламена нежност в платното запяват -
оглеждат се в приказно-мекия фон -
в поза кокетна "небрежно" застават.
Вивалди е "Лято" през стар грамофон...
С тъжен стон оживява старата ваза -
натежали божури отпускат глави -
в къдрава плътност умело изваяни,
уморени мълчат. Художникът спи...
© Капи Капито Все права защищены