27 апр. 2006 г., 00:09

НАУЧИ ЛИ СЕ... 

  Поэзия
1982 0 25


НАУЧИ ЛИ СЕ ПРОЛЕТТА ДА ЧАКАШ
И ПТИЦИТЕ С ПОГЛЕД ДА СЛЕДИШ
И МОЖЕШ ЛИ СЪС СИЛА ДА ЗАМАХНЕШ,
НО ДА ПОГАЛИШ, НЕ ДА НАРАНИШ?

НАУЧИ ЛИ СЕ НА ПРИЯТЕЛИТЕ СВОИ
БЕЗМЪЛВНО ДА ИМ ПОДАДЕШ РЪКА,
ЗАЧИТАШ ЛИ НЕПИСАНИ ЗАКОНИ
И ЧУВАШ ЛИ ГЛАСА НА ПЕСЕНТА?

НАУЧИ ЛИ СЕ ТИ КАКВО НИ ТОПЛИ,
КАКВО НИ РАДВА, ПАЛИ И БОЛИ,
УМЕЕШ ЛИ ПО ПЪТЯ НА ЖИВОТА
ДА ПРИБЕРЕШ ОТРОВНИТЕ СТРЕЛИ?

НАУЧИ ЛИ СЕ ДА ОБИЧАШ ЩЕДРО
И ИМАШ ЛИ НА ХРАМА СИ ВРАТА -
- ТОГАВА СМЕЛО ВЛЕЗ И ОТВОРИ Я,
А ВЪТРЕ ЩЕ НАМЕРИШ ЛЮБОВТА!

© Златка Вълкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??