Сам съм си избрал да съм нещастен –
режисьор на черните си филми,
отстрани да гледам безучастен
усмивките на хора меркантилни.
Сам съм си избрал да бъда долу –
в тъмнината на душевната пустиня,
да изпълнявам главна роля в шоу,
разрушително за мен самия...
Сам съм си избрал да бъда този –
странника,от другите така различен,
да бъда черната в букет червени рози,
да бъда мразен, ненавиждан и отричан.
Сам съм си избрал да бъда черен,
отчужден от всички и безкрайно апатичен,
да бъда смачкан и потиснат, неуверен...
Помогни ми! Научи ме да обичам!
© Калински Все права защищены