9 окт. 2023 г., 15:23  

Не бях готов 

  Поэзия
371 4 5

Не бях готов за тегнещата липса.
Очаквах те със всеки сламен дъх.
Прочел те бях във бялото на листа,
но нощи не довяха летния ти лъх.

Не бях готов. Окапаха листата.
Потънаха горите в своята тъга.
И сякаш, само шепотът остана,
с шегата, че животът е игра.

Не бях готов. За есенните щрихи,
в опразнените речни корита,
където, ледните води умиха,
потъналите, недописани листа.

Не бях готов. Не питай как съм!
Завършен мъж стои пред теб.
С усмивка даже ще мърморя:
- Добре съм. Всичко е наред!

© Лъчан Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??