Не е любов
Не е любов, потъвам през очите ти
в кафявото море на безпределната му страст.
Не е любов, вълните му издигнати
заливат бреговете на дяволската паст.
Тревожна ласка, тръпнещ в нетърпение,
ръката ти докосва в нежен ход
следите от сълзливото течение,
напускащо очите ми – не е любов.
Не е любов, а тихо богохулство е,
да ме повикаш с благ божествен зов.
С молитва, избродирана на пръстите,
прекланям се пред теб... Не е любов!
© Красиана Милева Все права защищены