27 нояб. 2006 г., 19:21

Не е нужно 

  Поэзия
534 0 0
Не е нужно

Не е нужно бъдеш поет,
За да драснеш някой и друг ред.
Може дори куплет да сътвориш
Това не е нищо – всеки го може.
Но когато пишеш песен за душата
Сам останал в тъмнината
Взрян до болка в Луната
Без да виждаш светлината,
Блясъка и нежността й.
Ти си се променил, вече не си същия
Станал поет на Самотата....
Защото само в този миг,
На пълно отчуждение.
Ти ще откриеш истината,
Скрита за очите на простосмъртния.
Само тогава можеш да видиш светя
С нови, тайнствени очи.

© Диляна Неделчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??