22 июн. 2010 г., 13:13

Не искам сладост само миг 

  Поэзия » Любовная
884 0 20

Не искам сладост само миг,

а нещо много по-голямо –

да ме съпътства твоят лик,

да чувствам нежното ти рамо.

 

След изморителния ден

душите ни в една да сраснат.

И ти да се огледаш в мен,

а в тебе аз да се прехласна.

 

Горчилката, събрана в нас,

на бавни глътки да отпием –

от мене ти, от тебе аз.

Наново да се преоткрием.

 

И преродени във нощта

да литнем с пламенност гореща,

че след горчилка сладостта

по-силно някак се усеща.

 

Натам – към звездния светлик,

понесени, да се издигнем.

Не искам сладост само миг,

а цял живот да не ни стигне!

                         

 

 

© Борко Бърборко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??