6 февр. 2010 г., 21:13

Не ме обичай! 

  Поэзия
793 0 7

 

Не ме обичай!
След мен потичат дъждове,
а бурите превити ме изричат
със име на жена от ветрове,
посята във полета от изричане.
Не ме обичай!
Аз съм глътка смях
за полета на птици от бленуване.
Душата си раздадох в онзи миг,
наречен от звездите за сънуване.
Дарувам ти морета от звезди,
с които да преплуваш в светлост
до утрини, жадуващи лъчи,
но мене не обичай, аз съм ято...
Не можеш да нахраниш в мен
на птици непреглътнали... самотното.
Не искам да си тъжен и сломен.
Крило съм от безпътното си лято.
Но сетиш ли в гръдта си жаждата,
с която да нахраня твойте нощи,
обичай ме, когато съм троха
отронена, за да ме има във очите ти.
Тогава само ме обичай в святост.
С онази, само твоя топлина,
която ми дари очи за радост,
изгубена в бездънна тъмнина.

 


 

© Евгения Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??