Махни се, не ми харесваш вече!
С тез думи ме разби, човече.
Не е шега, разбрах, не се усмихваш,
Присъдата, с това, сам си подписваш.
От четвърт век ме упрекваш и кориш,
А характера си не можа да промениш.
Всичките сили и нерви ми изсмука
Обрече ме на самота и вечна скука.
Не знам, но истината май е друга,
Щом не харесваш мен като съпруга.
За теб толкоз думи и рими редих -
Не ги оцени,не те ощастливих.
Приятелка твоя каза: - Цени си жената,
Друга, ако дойде, ще ти стопи душата.
Дано, ако някоя дойде след мен,
Да те дарява с любов всеки божи ден!
"Не ми харесваш!"Та ти ме промени
С тез думи самотата си ти узакони.
И ти не ми харесваш, но си трая,
Разбирам, наближава вече краят.
© Нели Все права защищены