11 окт. 2011 г., 15:52

Не ми понася 

  Поэзия
603 0 2

Не ми понася

 

Не ми понася никак сутрин рано,

когато твърде тихо е навън,

и всяка нота, явно ненаспана,

дори не скръцва леко в полусън.

 

Не ми понася никак и решавам

да грабна тишината за ръка,

да спра поне за миг да остарявам,

да пея ето тук и ей сега.

 

Не ми понася също нищетата,

нещастието, нищото, нощта.

Но ето – грабвам щастие в ръката,

и хуквам да го пръскам по света.

 

Умората пък щом не ми понася,

не се оставям вече на съня,

и колкото и той да ме унася,

със шепа свежест връщам бодростта.

© Владислава Генова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • много хубаво... много..
    Браво от мен..!
  • Ей че готина идея + интересно изпълнение! Интересно как никой не е коментирал и оценил досега. Поздравче от мен, Владислава!
Предложения
: ??:??