16 янв. 2022 г., 17:02

Не обичаме по веднъж 

  Поэзия
240 1 0

В живота си никой не обича по веднъж,

но понякога крием това даже от себе си.

Ала как да кажеш на любимия си мъж,

че обичала си повече другиго преди?

 

Криеш тази тайна зад ласките си нежни.

Шепнеш му, че е бил единствен той.

Но връхлитат те спомени неизбежни –

как някога някой друг е бил твой.

 

И като сладка изневяра е тази мисъл,

и ти се мразиш силно заради нея.

А тя се вмъква в теб уж без умисъл

и ти казва: „В теб ще заживея“.

 

Но да я пропъдиш е късно вече.

Тя владее над твоя ум жестоко.

И в страшен ад ще те въвлече,

в който се затъва тъй дълбоко.

© Николина Барбутева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??