НЕ СЕ ОБРЪЩАМ НАЗАД
Не се обръщам назад във времето
да търся мисъл отминала
за нещо отдавна изгубено,
което само в съня ми се връща.
Не се обръщам да искам да видя
минали дни и години отминали,
като кръпка сега ги отхвърлям
в празното пространство на дните ми.
Не се обръщам да съдя
думи съблазни и лоши,
вървя с точния ритъм на времето,
с което открито се срещам.
Не се обръщам за нищо вече да мисля,
нека думи, дела да говорят,
с пътя избран пак ще дотичам,
да търся на времето нови закони!
© Мария Все права защищены