21 июн. 2011 г., 19:44

Не ще те карам да се влюбиш 

  Поэзия » Любовная
1689 0 24

Не ще те карам да се влюбиш

                                        „Ще те накарам да се влюбиш...“

                                                                        Н. Йорданов

 

Не ще те карам да се влюбиш-

с нас чужди стихове не важат.

Ако си гребна чужди думи

ще се излеят на паважа,

 

по прашния асфалт ще рукнат,

край мен в метрото ще се пръснат

и ще те търсят вред. Напусто.

А стигнат ли те-ще пресъхнат,

 

усетили, че нямат право

любов във никого да вливат.

Насила хубост? Не, не става,

а и да става-то не бива!

 

Не ще те карам!..Няма смисъл.

(...а колко много те жадувам...)

Ако си жаден- сам влюби се

и пий ме сам! Така си струва.

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??