22 янв. 2008 г., 23:30

Не съм... 

  Поэзия
607 0 3
Не съм си струвала. За обичане не съм била.
Не си ме искал – чужда и неверна.
Не съм те молила. Не търси сега за мен слова,
чу ли...? думи не премятай. Отмини ме грешна.

Не съм те обичала на сън.
Не съм и денем те закриляла.
Не съм те викала в студа, навън.
Не съм светицата от теб помилвана.

Не съм те канила в мислите си омотани.
Не съм те молила да съдираш дрехите ми нощем.
Не съм те искала, че да ме обичаш в суетните си рани.
И сега не ти говоря. Спи, докато можеш още...

Не съм те чакала, когато все си тръгваше.
И през прозореца тайничко не съм надничала.
Не съм те викала по пътя на разсъмване.
И към мислите ти ни веднъж не съм затичала.

Видях, че не съм си струвала.
Чух, че за обичане не съм била.
Обърнах се, когато вече беше тръгнал.
Разбра ли? Обичах те преди да дойде любовта...

© Ди Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??