Научих се да пиша - всяка дума
я тегля на кантар, с рулетка меря,
излишни срички трия с твърда гума,
над запетаите по час се дзверя...
По месец само правописа си преглеждам
(така де, да не се изложа!)
Над речника седя и се навеждам
И търся пълен член къде да сложа...
И стиховете ми излизат подредени
със ритъм строг и нужните неща...
Като воиници редове строени,
а аз доволно все си ги четя!...
*****
За чувства питаш и послания във тях?
Ми, извинявай, но на кой са нужни?
Не будели във теб сълза, или пък смях?...
Ми, явно, от поезията не разбираш нищо!
31.05.2020.
Георги Каменов
Написано като коментар към стихотворението "М - АБСТРАКТНО" на DoubleD (Диди Свенсон).
Благодаря на Диди за вдъхновението от сърце!
ПП
Този автор го няма в Откровения, само да допълня.
© Георги Каменов Все права защищены