21 мая 2007 г., 23:29

Не вкусвай от омразата 

  Поэзия
577 0 7
Сърце, изпълнено с тъга,
ъгли, пропити с отчаяние,
ръце, протегнати в нощта,
целувка, търсеща ридание,
едва подслушана въздишка

жадуваща за красота...
аз вярвам в тези два-три стиха,
да, в тях, в човешката душа.
ужасно е да се залъгваш,
в сърцето скруполи да криеш,
а щом от всичко се отдръпваш,
щастливи дни как ще откриеш?
обичаш ли, обичай всички,

за любовта прегради няма,
ако те мразят, пак обичай

от зли очи пази се само.
боли, когато те намразят
и ти да мразиш пак боли.
човек ли си, от таз зараза
   недей да вкусваш и за миг.

© Яница Ботева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??