Като мълния в нощта ще паля
огън - из очите ти да плисне,
не звезди, а небеса ще свалям -
Само ме поискай.
Ще съм дъжд пороен, ще залея
спечената угар на мечтите ти
и в реките лудо ще прелея -
Само ме поискай.
Ще съм утрин, тиха и спокойна,
и ще те събуждам с топла мисъл.
След съня ти болката ще гоня -
Само ме поискай.
Ще съм вятър, в клоните прихлупен,
в летен зной по тебе хлад ще плисна,
кичур от челото ти ще духна -
Само ме поискай.
Лунен лъч да съм - след теб ще блесна,
голата ти сянка ще разлистя...
По бедрата ти ще тичам леко -
Само ме поискай.
Не заспивай, цяла нощ ме чакай.
Аз ще дойда, като грешна мисъл,
допътувала до теб през мрака...
Само ме поискай.
© Вакрилов Все права защищены