Nov 23, 2010, 12:42 AM

Не заспивай 

  Poetry
1513 2 21

Като  мълния в нощта ще паля

огън  - из очите ти да плисне,

не звезди, а небеса ще свалям -

Само ме поискай.

Ще съм дъжд пороен, ще залея

спечената угар на мечтите ти

и в реките лудо ще прелея -

Само ме поискай.

Ще съм утрин, тиха и спокойна,

и ще те събуждам с топла мисъл.

След  съня ти болката ще гоня -

Само ме поискай.

Ще съм вятър, в клоните прихлупен,

в летен зной  по тебе хлад ще плисна,

кичур от челото ти ще духна -

Само ме поискай.

Лунен лъч  да съм - след теб ще блесна,

голата ти сянка ще разлистя...

По бедрата ти ще тичам леко -

Само ме поискай.

Не заспивай, цяла нощ ме чакай.

Аз ще дойда,  като грешна мисъл,

допътувала до теб през мрака...

Само ме поискай.

© Вакрилов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??