28 мая 2007 г., 08:02

НЕБЕ 

  Поэзия
763 0 6
 


Набръчкана луна - като новородено бебе.

Небето нощно - цяло на петна.

Отчаяно е - също като тебе.

Небе петнисто... Сбръчкана луна...


Очаква да му оцветиш петната,

да стане пъстроцветно. Цвят във цвят.

Нуждае се от гладене луната.

Художник чакат в грозния си свят.


Видяха цветове в очите твои

и те преследват  само затова.

Рисувай върху тях рисунки свои -

и пак небето ще е  синева!


Върни цвета и запълни петната -

в дете набръчканото бебе превърни.

Опитай се и изглади луната,

очите и пресътвори в луни.

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??