Недей да ровиш във душата,
когато в тъмното кърви!
Недей превзема свободата
на бисерните и сълзи!
Когато тя сама поиска,
пред тебе ще се съблече
и в океана ще се плиска
със развълнувано лице.
Сега е смъртно наранена
и търси брод от чудеса,
от дълга битка е сломена
и нужна и е самота.
Когато тайно излекува
пронизаната нежна плът,
при теб отново ще доплува
и ще заспи на твойта гръд.
© Наташа Басарова Все права защищены