Нежен път
Скитам по нежният път на нашите чувства.
С ръка докосвам ласките топли.
и ничия ръка за друга нежност не ще докосне
самият теб насън или на яве.
Обсебващ егоизъм.
Не лудост за стъпките към любимия.
Посивелия образ и светлата усмивка,
докоснали пулса тревожен.
И ритъмът ускорен и гласът меден,
упоени от незабрава на сладкия вкус.
Безоблачна радост да те следва в спомена
и в твоя сън.
Да разказва тихо за чувствата святи.
и никога да не залязва звездата любовна.
В своята вечност да се облича в одеждите
на вечерница и зорница, водейки щастливите
само по двама по пътя на своите чувства.
© Йонка Янкова Все права защищены